KOTLECIKI JAGLANO-KALAFIOROWE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

TE KOTLECIKI TO REWELACJA MOŻNA ZJEŚĆ NA OBIAD Z DODATKIEM SURÓWKI ALE RÓWNIEŻ ZJEŚĆ NA ZIMNO JAKO PRZEKĄSKA A NAWET ZABRAĆ DO PRACY NA ŚNIADANIE

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 WORECZEK KASZY JAGLANEJ
    -1 MAŁY KALAFIOR
    -1/2 BUŁKI
    -1 JAJKO
    -BUŁKA TARTA
    -ZIELONA CEBULKA GARŚĆ
    -KOPEREK ŚWIEŻY GARŚĆ
    -PRZYPRAWY: SÓL ,PIEPRZ,SZCZYPTA KURKUMY,OLIWA DO SMAŻENIA ,

Kotleciki jaglano-kalafiorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -KASZĘ GOTUJEMY W LEKKO OSOLONEJ WODZIE AŻ WORECZEK SPĘCZNIEJE ,ODCEDZAMY I ODKŁADAMY DO WYSTUDZENIA KALAFIOR DZIELIMY NA RÓŻYCZKI I RÓWNIEŻ GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE DO MIĘKKOŚCI ,ODCEDZAMY I RÓWNIEŻ ODSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA
  • 2. - KALAFIOR GNIECIEMY WIDELCEM LUB TŁUCZKIEM DO ZIEMNIAKÓW ,WSYPUJEMY KASZĘ ,NAMOCZONĄ W WODZIE I ODCIŚNIĘTĄ BUŁKĘ , DODAJEMY JAJKO,CEBULKĘ POKROJONĄ ,KOPEREK ORAZ PRZYPRAWY
  • 3. -FORMUJEMY KOTLECIKI JEŚLI MASA JEST ZA RZADKA DOSYPUJEMY TROSZKĘ BUŁKI TARTEJ OBTACZAMY W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYMY NA OLEJU
  • 4. -PODAJEMY Z SAŁATKĄ JA PODAŁAM DZISIAJ ZE SMAŻONĄ KIEŁBASKĄ Z CEBULĄ PYCHA ..

Porady

W SUMIE WYSZŁO MI 10 KOTLECIKOW

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy