Kotleciki jaglano-kalafiorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-KASZĘ GOTUJEMY W LEKKO OSOLONEJ WODZIE AŻ WORECZEK SPĘCZNIEJE ,ODCEDZAMY I ODKŁADAMY DO WYSTUDZENIA KALAFIOR DZIELIMY NA RÓŻYCZKI I RÓWNIEŻ GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE DO MIĘKKOŚCI ,ODCEDZAMY I RÓWNIEŻ ODSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA
2.- KALAFIOR GNIECIEMY WIDELCEM LUB TŁUCZKIEM DO ZIEMNIAKÓW ,WSYPUJEMY KASZĘ ,NAMOCZONĄ W WODZIE I ODCIŚNIĘTĄ BUŁKĘ , DODAJEMY JAJKO,CEBULKĘ POKROJONĄ ,KOPEREK ORAZ PRZYPRAWY
3.-FORMUJEMY KOTLECIKI JEŚLI MASA JEST ZA RZADKA DOSYPUJEMY TROSZKĘ BUŁKI TARTEJ OBTACZAMY W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYMY NA OLEJU
4.-PODAJEMY Z SAŁATKĄ JA PODAŁAM DZISIAJ ZE SMAŻONĄ KIEŁBASKĄ Z CEBULĄ PYCHA ..
Komentarze