Kotleciki mielone z serowym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepyszne na obiad.Polecam.

  • 40 min

Składniki:


  • 700g. mięsa mielonego wieprz.-woł.
    1 średnia cebula
    1 średnia marchewka
    2 ząbki czosnku
    1 czerstwa bułka pszenna
    0,5l mleka
    1 jajko
    250g.sera żółtego wędzonego
    bułka tarta do panierki
    kostka smalcu
    sól,pieprz,kminek mielony do smaku
    pęczek szczypiorku

Kotleciki mielone z serowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczymy w mleku. W między czasie marchewkę,cebulę obieramy ,trzemy na tarce o najmniejszych oczkach,czosnek przeciskamy przez praskę.Mieszamy z mięsem mielonym,dodajemy odciśniętą z mleka bułkę,jajko.Doprawiamy do smaku,całość mieszamy na jednolitą masę.Mięso dzielimy na dwanaście porcji.Na każdą porcję kładziemy kawałek sera,formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej ,Smażymy z obu stron na rozgrzanym smalcu na złoto brązowy kolor.Przekładamy na blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180`C na około 10 min.Wyjmujemy.porcjujemy na talerze,posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Podajemy z tłuczonymi ziemniakami oraz z surówkami.SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy