Kotleciki mielone z serowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę moczymy w mleku. W między czasie marchewkę,cebulę obieramy ,trzemy na tarce o najmniejszych oczkach,czosnek przeciskamy przez praskę.Mieszamy z mięsem mielonym,dodajemy odciśniętą z mleka bułkę,jajko.Doprawiamy do smaku,całość mieszamy na jednolitą masę.Mięso dzielimy na dwanaście porcji.Na każdą porcję kładziemy kawałek sera,formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej ,Smażymy z obu stron na rozgrzanym smalcu na złoto brązowy kolor.Przekładamy na blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180`C na około 10 min.Wyjmujemy.porcjujemy na talerze,posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Podajemy z tłuczonymi ziemniakami oraz z surówkami.SMACZNEGO.
Komentarze