Kotleciki mięsno-ryżowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszna wersja kotlecików, gdy znudzą nam się zwykłe mielone a nie mamy czasu robić gołąbków;)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - ryż: 30 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - koncentrat pomidorowy: 1 puszka
    - sól, pieprz (do smaku): 1 szczypta
    - ostra papryka: 0.5 łyżeczki
    - bazylia: 1 szczypta
    - jajka: 2 sztuki
    - bułka tarta: 3 łyżki

Kotleciki mięsno-ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Dodać do mięsa, wbić jajka, dodać przyprawy. Cebulę posiekać i podsmażyć, dodać do masy mięsnej. Wymieszać z koncentratem pomidorowym. Formować małe kotleciki, lekko spłaszczać, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju na rumiano z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy