Kotleciki ryżowo-chlebowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To jedna z moich ulubionych potraw. Wspaniała, oryginalna propozycja na piątkowy obiad, ale również na ciepłą kolację.

Składniki:

  • 40 dag ryżu
    1 mały chleb
    3 jajka
    2 cebule
    20-30 dag pieczarek
    oliwa
    sól, pieprz
    2-3 łyżeczki przyprawy do pizzy
    po szczypcie oregano i tymianku

    Sos:
    1 litr soku pomidorowego
    1 kostka bulionowa
    bazylia, oregano
    sól, pieprz

Kotleciki ryżowo-chlebowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy. Chleb moczymy w wodzie i odciskamy.
  • 2. Pokrojone w kostkę pieczarki z cebulą smażymy na oliwie.
  • 3. Ryż, chleb i pieczarki z cebulą mieszamy z jajkami i przyprawami. Formujemy kotleciki i smażymy na oliwie na złoto.
  • 4. Sok pomidorowy zagotowujemy z kostką bulionową i przyprawami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy