Kotleciki w chrupiącej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pychota ! :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 pojedyńcza pierś z kurczaka
    1 jajko
    6 łyżek bułki tartej
    po 1/2 łyżeczki papryki ostrej i słodkiej
    2 łyżeczki przyprawy do mięs
    1/2 łyżeczki curry
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    olej do smażenia

Kotleciki w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokrój na małe ok. 1-cm kotleciki. Bułkę tartą wymieszaj z wszystkimi sypkimi przyprawami. Każdy kotlecik panieruj najpierw w rozkłóconym jajku a później w bułce tartej z przyprawami. Smaż z obu stron na niewielkim ogniu na złoty kolor. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy