Kotleciki wegetariańskie z fasolki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zdrowa alternatywa dla zwykłych kotletów. Bardzo dobre wegetariańskie kotleciki z czerwonej fasolki konserwowej. Obiad w 15 min.

  • 10 min

Składniki:

  • - 1 puszka fasolki czerwonej
    - 1/2 pora
    - 1/4 selera
    - 1 łyżka mąki żytniej
    - 1 łyżka bułki tartej
    - sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, lubczyk, natka pietruszki, czosnek, bazylia

Kotleciki wegetariańskie z fasolki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por i seler pokroić w kosteczkę i podsmażyć
  • 2. Do miski wsypać odcedzoną fasolkę, dodać podsmażone warzywa, mąkę, bułkę tartą i zmiksować blenderem.
  • 3. Przyprawić, uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć.
  • 4. Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką

Porady

Do masy można dodać jeszcze inne warzywa i jajko

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy