Kotleciki z filetów z kurczaka z dodatkami

0 (0 ocen)

Smaczne i proste w przygotowaniu. Są urozmaiceniem zwykłych kotletów drobiowych.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    15 dag pieczarek
    15 dag żółtego sera
    1 jajko
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    sól, pieprz
    3 łyżki kucharka
    bułka tarta
    olej

Kotleciki z filetów z kurczaka z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić w małe kosteczki. Ser i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki wymieszać, dodać jajko, przyprawy i mąkę ziemniaczaną. Ponownie wymieszać i formować małe kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy