kotleciki z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 15 min

Alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Jedna z ulubionych potraw mojego męża.

  • 15 min

Składniki:

  • Kalafior
    Bułka tarta
    Cebula
    Jajko
    Sól
    Pieprz

Kotleciki z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora gotuję w osolonej wodzie. Jak będzie miękki to odstawiam do wystygnięcia.
  • 2. W międzyczasie kroję cebulkę w drobną kostkę.
  • 3. Gdy kalafior ostygnie to dzielę go na różyczki i rozgniatam widelcem lub blenderem.
  • 4. Do masy kalafiorowej wrzucam pokrojoną cebulkę, jajko, bułkę kartą i przyprawiam.
  • 5. Mieszam składniki rękami i formuję niewielkie kotleciki (w kształcie tradycyjnych kotletów mielonych) i gotowe.

Porady

Kotleciki dobrze smakują z ziemniaczkami i mizerią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy