Kotleciki z kalafiora

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • kalafior
    1 cebula
    koper
    2 jajka (surowe)
    2 jajka ugotowane na twardo
    4 - 5 łyżek bułki tartej
    1 - 2 łyżki kaszy manny
    sól
    pieprz

    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Kotleciki z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior ugotować w osolonej wodzie na pół twardo. Następnie rozgnieść na drobne kawałki tłuczkiem do ziemniaków. Dodać przesmażoną na złoty kolor cebulkę, 2 jajka surowe, oraz 2 jajka wcześniej ugotowane na twardo (należy pokroić je w kostkę), koperek, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dobrze wymieszać. Formować kotleciki oraz panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy