Kotleciki z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

Zdrowy i smaczny dodatek do obiadu lub idealna przekąska na podwieczorek. Można podawać z ulubionym sosem lub solo.

Składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej
    2 cebule
    1-2 ząbki czosnku
    sól pieprz, curry, ulubione zioła
    olej do smażenia
    bułka tarta

Kotleciki z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Następnie podzielić ją na pół. Jedną część kaszy zmiksować za pomocą blendera na gładką masę, Zblendowaną kaszę wymieszać z drugą odłożoną częścią kaszy. Odstawić do wystudzenia.
    Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Następnie dodać do kaszy. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
  • 2. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odkładać na ręczniczek papierowy. Idealnie smakują na ciepło jak i na zimno. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy