Kotleciki z kurczaka z papryką i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Soczyste kotlety z kurczaka o smaku papryki z dodatkiem mozzarelli, dzięki której kotlety nie są suche.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ fileta z kurczaka
    • Sól
    • papryki ( 1 żółta, ½ zielona, ½ czerwona)
    • Papryczka chili
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 2 jajka
    • Szczypta czosnku
    • Papryka ostra
    • Mozzarella

Kotleciki z kurczaka z papryką i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso mielimy i przekładamy do miski.
  • jajka 2. Wbijamy jajka.
  • papryka 3. Doprawiamy papryką oraz solą.
  • Chili 4. Z papryczki chili usuwamy nasiona i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
  • papryka 5. Tą samą czynność powtarzamy z pozostałymi paprykami.
  • 6. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  • ser 7. Formujemy podłużne paluszki z mięsa, w środku umieszczamy ser pokrojony w paski.
  • 8. Obtaczamy w bułce tartej.
  • kotlety 9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 10. Danie gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy