Kotleciki z majonezem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie do zrobienia. Szybkie do przegryzienia. Na ciepło i na zimno.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone (wieprzowe): 500 gramów
    - majonez: 2 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - słodka papryka mielona: 1 łyżeczka
    - ostra papryka mielona: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 0.5 szklanki

Kotleciki z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju.
  • uformowane kotleciki 2. Do mięsa mielonego dodać jajko, majonez, cebulę, bułkę tartą. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Wyrobić na gładką masę.
  • smażenie 3. Formować kotleciki i smażyć na oleju na złoto. Podawać np. z puree ziemniaczanym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy