Kotleciki z polędwiczki w szczypiorkowym cieście

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna wersja kotlecików. Delikatne mięso w aromatycznym cieście.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g polędwiczki wieprzowej
    pieprz

    ciasto:
    1 jajko
    1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1/2 łyżeczki soli
    mały pęczek szczypiorku

Kotleciki z polędwiczki w szczypiorkowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę pokroić w plastry, lekko rozbić, posypać pieprzem.
  • 2. Do miski wbić jajko, wlać mleko, wsypać mąkę i sól, krótko zmiksować.
    Szczypiorek drobno pokroić, wsypać do ciasta, jeszcze raz krótko zmiksować.
  • 3. Mięso maczać w cieście, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy