Kotleciki z Soli w koperkowym sosie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kotleciki z Soli w koperkowym sosie

  • 15 min

Składniki:

  • 500g fileta z Soli
    por
    pęczek pietruszki
    fasolka szparagowa
    sól, pieprz do smaku
    sok z cytryny
    jajko


    Sos:
    jogurt grecki
    sól, pieprz
    ząbek czosnku
    koperek świeży
    troszkę cukru


    Surówka:
    kapusta kiszona
    marchewka
    cebula
    sol, pieprz
    3 łyżki oleju

Kotleciki z soli w koperkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać posiekaną pietruszkę, pora, zmiksowaną rybę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Fasolkę ugotować i wystudzoną dodać do rybnej masy. Dosypać bułki tartej, wbić jajko. Kotleciki usmażyć na złoty kolor.
    Kapustę kiszoną pokroić, zetrzeć do niej marchewkę i dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru i oliwą, wszystko dobrze wymieszać.
    Jogurt doprawić solą, pieprzem. Dodać odrobinę cukru i zmiażdżony czosnek. Posiekać koperek i wszystko wymieszać. Polać kotleciki i................................................smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy