Kotlet "Devolay"

0 (0 ocen)

  • 30 min

Filet z kurczaka z dodatkiem masłai sera w chrupiącej panierce.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka, jajka 2 szt, 1/4 szklanki mleka,3/4 szklanki mąki,tarta bułka , przyprawy - czosnek granulowany, bazylia, przyprawa do kurczaka, sól,pieprz do smaku.ser do krajania 4 większe plasterki lub 8 mniejszych ( na 4 kotlety ) 4 plastry masła. Olej do smażenia .

Kotlet "devolay" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym dzielimy na 4 kotlety, każdy trochę rozbijamy i nacieramy solą i pieprzem.Na każdym kotlecie na jednej części kładziemy ser do krajania na ser plaster masła składamy na pół.Jajka roztrzepujemy widelcem dolewamy mleko i przyprawy( według swojego uznania) następnie zwinięty na pół kotlet obtaczamy w mące wkładamy do jajka a następnie obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na gorącym oleju.

Porady

Sa smaczne i na ciepło i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy