Kotlet mielony z kurkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone z kurkami podane z ziemniakami i surówką z pomidorków, szczypioru i śmietany.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łopatka wieprzowa 1 kg
    marynowane w sosie własnym kurki 1 słoiczek
    sól
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny
    majeranek
    czosnek
    cebula
    ziemniaki 8 szt.
    pomidorki
    śmietana kwaśna 18%
    szczypior
    tłuszcz do smażenia

Kotlet mielony z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukane, osuszone mięso mielimy z cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym i majerankiem do smaku, dokładnie wyrabiamy. Kurki oddzielamy od sosu i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety wkładając do każdego po kilka kurek. Uformowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy surówkę z pomidorków, szczypioru i śmietany. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z pomidorów.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy