Kotlet schabowy z chińską nutką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kotlet schabowy z chińską nutką to fajna i moim zdaniem pyszna odmiana tradycyjnych schabowych. Takie schabowe wyprały u mnie te tradycyjne

  • 30 min

Składniki:

  • schab,
    ciemny sos sojowy,
    sól,
    pieprz,
    mała cebula,
    przyprawa do dań chińskich lub tradycyjna do mięsa wieprzowego,
    jajko,
    bułka tarta,
    mąka pszenna,
    olej.

Kotlet schabowy z chińską nutką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kotlety. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Z jednej strony mięso smarujemy kilkoma kroplami sosu sojowego a z drugiej delikatnie oprószamy przyprawą. Mięso rozbijamy. Cebulę kroimy w plastry i układamy w stos - mięso, cebula, mięso. Kotlety układamy tak aby strona jednego kotleta posmarowanego sosem dotykała następnego kotleta nie posmarowanego sosem. Odstawiamy na ok 15 min do lodówki. Następnie panierujemy w osolonym rozkłóconym jajku oraz bułce tartej z dodatkiem mąki i smażymy na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy