Kotlet siekany z dorsza

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

To bardzo fajna propozycja obiadowa siekany dorsz z dodatkiem pora i koperku .

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 g fileta z dorsza
    70 g pora (pokrojonego w kosteczkę )
    3 łyżki koperku (posiekanego)
    2 małe jajka
    5 łyżek mleka
    2 łyżki kopiaste mąki pszennej
    sok z połowy małej cytryny
    Sól i pieprz do smaku

Kotlet siekany z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z dorsza pokroić na drobniutkie kosteczki dodać jajka, mąkę ,przyprawy ,pora mleko oraz koperek wszystko razem dokładnie ze sobą połączyć odstawić na jakieś 10 minut.
    Po tym czasie nakładając łyżką na patelnie, smażymy kotleciki o grubości ok 1 cm na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy