Kotlet wołowy z ogórkiem

0 (0 ocen)

Jako że Oluś jest wielkim smakoszem ogórków postanowiłam zrobić kotlety z ukiszonym już warzywem. Były bardzo smaczne.

Składniki:

  • Na ok 6 kotletów

    600g mielonej wołowiny
    1 mała cebula
    1 jajko
    5 łyżek granulatu sojowego
    2 łyżki mąki
    1 duży ogórek kiszony
    2 duże ząbki czosnku
    sól, pieprz do smaku
    bułka tarta do panierowania
    olej rzepakowy do smażenia

Kotlet wołowy z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone łączymy z posiekaną drobno cebulką, przepuszczonym przez praskę czosnkiem, jajkiem, mąką i ugotowanym i dobrze odcedzonym granulatem sojowym. Na końcu dodajemy pokrojonego drobno ogórka oraz przyprawy: sól i pieprz. Z przygotowanej masy formujemy średniej wielkości kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy