Kotlet z dzieciństwa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie kotlety z przed lat z mortadeli przekładane serem żółtym zastępowały kotlet schabowy. Były tanie, ale co ważniejsze przepyszne. Dzisiaj takie zrobiłam i powiem, że bardzo smakowały.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 plastrów mortadeli grubości 5 mm
    8 plastrów sera żółtego salami zwyczajowej grubości
    1 większe roztrzepane jajko
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia

Kotlet z dzieciństwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry mortadeli przełożyć w środku dwoma plastrami sera, obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano z obu stron. Podawać wg uznania, obiadowo to z ziemniaczkami, albo śniadaniowo z bułką a la hamburger.

Komentarze

Podobne przepisy