Kotlet z piersi na rukoli w parmezanowej panierce

0 (0 ocen)

  • 10 min

tradycyjny kotlet z piersi kurczaka panierowany w jajku i bułce tartej z dodatkiem parmezanu podawany na rukoli,którą uwielbiam za jej orzechowy smak

  • 10 min

Składniki:



  • pierś z kurczaka 1 sztuka

    rukola 1 garść

    bułka tarta 3 łyżki
    parmezan tarty 2 łyżki

    jajko 1 sztuka

    sól i pieprz do smaku

Kotlet z piersi na rukoli w parmezanowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Pierś myję i kroję na kotlety ,lekko ubijam posypuję solą i pieprzem
    jajko roztrzepuję, każdy kotlet panieruję w jajku następnie w bułce wymieszanej z parmezanem,
    smażę na złoty kolor,
    podaję na rukoli

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy