Kotlet z udka kurczaka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na tego kotleta dostałam od znajomych wolą go z udka niżeli z piersi i już wiem dlaczego. Kotlet jest soczysty i delikatny na pewno na stałe zagości na naszym stole. wiadomo trzeba wytrybować kości i trwa to dłużej niżeli rozklepanie piersi, jednak warto.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 udka
    sól
    pieprz
    czerwona papryka mielona
    bułka tarta
    mąka pszenna
    3 jajka
    olej

Kotlet z udka kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Trybujemy mięso usuwając kości, pozostawiamy skórę jest ona bardzo ważna, delikatnie rozbijamy możemy również . Oprószamy solą i pieprzem oraz papryką, panierujemy w mące, jajku i bułce. zapamiętajmy z której strony kotleta jest skóra.
    Rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy kotlety uwaga bardzo ważne najpierw skórą w dół, smażymy kotlet najpierw od skóry, na małym ogniu, aż będzie złoty obracamy i smażymy z drugiej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy