Kotlet ziemniaczano - serowy ze szpinakową nutą

0 (0 ocen)

  • 50 min

Powstał z pozostałości po ostatnich obiadach.

  • 50 min

Składniki:

  • ok. 1kg ziemniaków
    1 opakowanie sera białego półtłustego
    2 jajka
    bułka tarta
    szpinak mrożony w kawałkach (1 kostka)
    zioła prowansalskie
    4 małe cebule
    2 łyżki mąki

Kotlet ziemniaczano - serowy ze szpinakową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlet z ziemniakami 1. Ziemniaki ubijam, dodaję zioła prowansalskie, cały ser biały, mąkę i 2 jajka. Wszystko dokładnie mieszam drewnianą łyżką.
    Cebule kroje w plasterki, smażę na patelni, pod koniec smażenia dodaję kostkę szpinaku, aby się tylko roztopił. Wszystko mieszam dokładnie z masą ziemniaczaną.
    Rękami formuję kotleciki, obtaczam w bułce tartej i smażę na patelni do momentu, aż się mocno zarumienią z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy