Kotlety cielęce z plastrami cukinii

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne urozmaicenie mielonych kotletów.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g cielęciny
    1 nieduża cukinia
    1 jajko
    1 bułka kajzerka
    500 ml mleka
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    2 łyżki mąki
    bułka tarta
    sól, pieprz

Kotlety cielęce z plastrami cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy, wbijamy jajko, odciśniętą z mleka bułkę, zioła prowansalskie, dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Niedużą cukinię kroimy na 1 cm plastry, oprószamy mąką, „owijamy” każdy w mięso mielone, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano. Zapiekamy 20 min w 180°C pod przykryciem, by cukinia doszła.

Komentarze

Podobne przepisy