Kotlety jaglane

0 (0 ocen)

Pyszne, szybkie, tanie i zdrowe

Składniki:

  • - 1 szklanka kaszy jaglanej
    - 2 małe cebule
    - 2 ząbki czosnku
    - pół strąka czerwonej papryki
    - garść zielonej świeżej pietruszki
    - sól,m pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
    - olej do smażenia
    - 2 jajka
    - bułka tarta

Kotlety jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy a potem gotujemy w 3 szklankach gorącej, osolonej wody do miękkości. Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy a następnie szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do kaszy. Natkę myjemy, siekamy i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy jajka i trochę bułki tartej. Resztę wysypujemy na talerzyk. Z pozostałych składników formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy