KOTLETY JAGLANE Z CUKINIĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Podane solo albo np. z sosem czosnkowym będą zachwycać wszystkich smakoszy!Są nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe, a do tego wegetariańskie!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( dla 3 osób )

    * kasza jaglana – 1 szkl
    * cukinia – 1 szt
    * cebula – 2 szt
    * czosnek – 2 ząbki
    * jajko – 1 szt
    * bułka tarta – 2 łyżki
    * sól, pieprz , tymianek, chili – do smaku

Kotlety jaglane z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Wypłukaną dwukrotnie kasze jaglaną gotujemy w lekko osolonym wrzątku, studzimy.

    Dodajemy startą na grubych oczkach cukinię, posiekaną cebulę, czosnek, jajko, bułkę tartą oraz wszystkie przyprawy.

    Wszystko razem dokładnie ze sobą mieszamy i formujemy Średniej wielkości okrągłe kotleciki.

    Smażymy na umiano na rozgrzanym oleju albo maśle klarowanym.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!

Porady

Cukinię śmiało można zamienić również na dynie!

Komentarze

Podobne przepisy