Kotlety jajeczne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysł na szybki, zdrowy i sycący obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • - 8 jajek
    -4 łyżki bułki tartej
    -pół cebuli
    -Szczypta soli, pieprzu czarnego, papryki słodkiej mielonej i gałki muszkatołowej
    - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    - 1 łyżka posiekanego koperku
    - 10 dag. sera żółtego
    - bułka tarta do obtoczenia
    - olej do smażenia

Kotlety jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 6 jajek gotujemy na twardo. Po ugotowaniu i wystudzeniu ścieramy je na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Do startych jajek dodajemy 2 surowe jajka, bułkę tartą, ser starty na tarce o dużych oczkach, przyprawy do smaku, posiekaną cebulę oraz koper i pietruszkę.
  • image-1og9f98 3. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na oleju.

Porady

Sałatkę możemy podać z surówką ze świeżych warzyw. Cebulę możemy przesmażyć na oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy