KOTLETY MIELONE

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne kotlety

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łopatka wieprzowa: 1 kilogram
    - bułka czerstwa: 150 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - tłuszcz do smażenia: 1 sztuka
    - sól i pieprz: 1 szczypta

Kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w kawałki.
    Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć.
    Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na części tłuszczu.
    Mięso, bułkę i cebulę zemleć w maszynce.
    Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać.
    Z masy mięsnej formować kotlety
    i obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy