Kotlety mielone

0 (0 ocen)

  • 5 min

Są pożywne. Doskonałe nie tylko na niedzielny obiad. Podajemy z ziemniakami duszonymi i ogórkiem kwaszonym.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    degusta
    majeranek
    pieprz
    sól
    3 ząbki czosnku
    2 kromki chleba lub 1 bułka
    bułka tarta
    olej

Kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb namaczamy i odciskamy. Dodajemy do mielonego mięsa.
  • 2. Doprawiamy degustą, majerankiem, pieprzem,solą i 3 ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę. Mieszamy.
  • 3. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy