Mięso wieprzowe mielone 60 dag
Pieczarki 20 dag
Papryka czerwona 1 sztuka
Sól i pieprz do smaku
Bułka czerstwa 1 sztuka
Maggi do smaku
Olej do smażenia
Bułka tarta do panierki
Jajka 2 sztuki
Kotlety mielone babci stefci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki, paprykę oczyści i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę i pieczarki, przyprawić maggi, solą i pieprzem do smaku i podsmażyć, po czym ostudzić. Mięso wymieszać z namoczoną i dobrze odciśniętą bułką, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Na dłoni formować kotlety, spłaszczyć, w środek włożyć przygotowany farsz i zlepiać owalne kotlety. Panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor (na patelni kotlety lekko spłaszczyć widelcem. Smacznego.
Komentarze