Kotlety mielone babci Stefci

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Babcia Stefcia robi najlepsze kotlety, smakują wybornie.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso wieprzowe mielone 60 dag
    Pieczarki 20 dag
    Papryka czerwona 1 sztuka
    Sól i pieprz do smaku
    Bułka czerstwa 1 sztuka
    Maggi do smaku
    Olej do smażenia
    Bułka tarta do panierki
    Jajka 2 sztuki

Kotlety mielone babci stefci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, paprykę oczyści i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę i pieczarki, przyprawić maggi, solą i pieprzem do smaku i podsmażyć, po czym ostudzić. Mięso wymieszać z namoczoną i dobrze odciśniętą bułką, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Na dłoni formować kotlety, spłaszczyć, w środek włożyć przygotowany farsz i zlepiać owalne kotlety. Panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor (na patelni kotlety lekko spłaszczyć widelcem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy