Kotlety mielone panierowane w sezamie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciepłe, pachnące, mięciutkie kotlety mielone każdemu posmakują.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
    pęczek koperku
    pęczek natki pietruszki
    1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
    1/3 szklanki sezamu
    1/3 szklanki bułki tartej
    2 jajka
    sól

    sezam i bułka tarta do panierowania

    olej do smażenia

Kotlety mielone panierowane w sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i osuszone koperek i natkę drobniutko posiekać.
    Dodać do mięsa. Wymieszać dokładnie z sezamem, bułką tartą , jajkami , pieprzem i solą. Dodać troszkę wody dla rozluźnienia mięsa. Formować kotlety, obtaczać w bułce wymieszanej z sezamem i smażyć na oleju na złoty kolor.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy