Kotlety mielone z chili i fetą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -mięso mielone
    -ser feta
    -jajko
    -bułka tarta
    -chili (świeże lub mielone)
    -sól
    -pieprz
    -czosnek

Kotlety mielone z chili i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawy wedle uznania. W zależności od tego, czy użyjemy mielonego, czy świeżego chili, mięso będzie mniej ostre (mielone) lub znacznie bardziej (świeże papryczki). Mięso formujemy w rekach na płaskie placki, układamy na nich kawałki fety i zawijamy tak, aby ser był w środku. Należy dobrze skleić mięso, żeby nie podzieliło się na kawałki w czasie smażenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy