Kotlety mielone z makreli z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne rybne kotlety. Przygotowane z dodatkiem suszonych pomidorów, cebuli i przypraw. Polecam na obiad lub kolację.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag filetów makreli
    5 suszonych pomidorów
    1 mała cebula
    1 jajko
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    6 - 8 łyżek bułki tartej
    olej do smażenia

Kotlety mielone z makreli z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę pozbawiamy ości i skóry, osuszamy na papierowym ręczniku. Wkładamy do pojemnika i rozdrabniamy na gładką masę. Masę rybną przekładamy do miski. Cebulę i suszone pomidory kroimy w kostkę, razem z pozostałymi składnikami dokładamy do miski z rybą. Mieszamy i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy