Kotlety mielone z papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonałe na obiad. Można je podawać z ziemniakami i surówką.

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej bez kości
    1 cebula
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    1 papryka czerwona
    oliwa
    sól
    pieprz

Kotlety mielone z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki i razem z cebulą mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, sól oraz pieprz. Dokładnie łączymy wszystkie składniki.
  • 2. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki. Mięso dzielimy na 6 porcji. Każdą z porcji mięsa, rozpłaszczamy. Na środek kładziemy porcję papryki. Formujemy owalne kotleciki.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy oliwę, układamy kotlety. Smażymy na rumiano z dwóch stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy