Kotlety mielone z pęczakiem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Smaczne i aromatyczne kotleciki. Wystarczy podać do nich ulubioną sałatkę a najlepiej dwie. Mają delikatny smak, który z pewnością docenią dzieci.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 szkl pęczaku
    1 kostka warzywna
    300 g mięsa mielonego
    ok. 1 łyżeczka przyprawy Shoarma
    1 jajko
    olej do smażenia

Kotlety mielone z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak gotujemy z dodatkiem kostki warzywnej. Polecam namoczyć go wcześniej, czas gotowania będzie znacznie krótszy.
    Do mielonego mięsa dodajemy jajko, zimny pęczak i przyprawę Shoarma. Jest ona tak skomponowana, że nie potrzebne są już inne dodatki. Składniki dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie kotleciki. Smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy