KOTLETY MIELONE Z RZODKIEWKĄ

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kolejna odsłona poczciwych ,,oklepanych,, mielonych :)

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

    300 g mięsa mielonego z łopatki (najlepiej samemu zmielić)
    pęczek rzodkiewki
    6 łyżek bułki tartej do mięsa
    bułka tarta do obtoczenia
    2 jajka
    olej do smażenia
    sól, pieprz

Kotlety mielone z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić, dodać pokrojoną w koskę rzodkiewkę, bułkę tartą, jajka i doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać wszystki i uformować kotlety. Obtoczyć każdy w bułce tartej. Smażyć długo na oleju na wolnym ogniu często przewracając kotlety.

Porady

Po długim smażeniu kotlety będą i tak różowe w środku, a to za sprawą rzodkiewki, która puści delikatnie kolor po całym kotlecie.

Komentarze

Podobne przepisy