Kotlety owsiane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję, a w wolnych chwilach testuję nowe przepisy. Często je modyfikuję.

Składniki:

  • ● 15 dag płatków owsianych
    ● 1,5 szkl. wody
    ● odrobina margaryny
    ● kawałek cebuli
    ● 15 dag pieczarek
    ● 1 jajko
    ● natka pietruszki lub koperek
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej
    ● 1-2 łyżki bułki tartej

Kotlety owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki gotujemy w osolonym wrzątku z margaryną, aż wchłoną wodę. Studzimy.
  • 2. Pokrojone w plastry pieczarki dusimy i mielimy z 1/2 płatków. Dodajemy resztę płatków, przyprawy i posiekaną zieleninę i cebulę. Wbi jamy
    jajko i mieszamy.
  • 3. Formujemy wałek, kroimy na duże kawałki, spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Komentarze

Podobne przepisy