Bardzo smaczne kotlety bez mięsa, połączenie ryżu z pieczarkami idealnie smakuje i na ciepły obiad i na zimno z ulubionym sosem lub surówką.........SMACZNEGO!!!
Kotlety pieczarkowo-ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować w nie osolonej wodzie do miękkości i dobrze odcedzić z wody, pieczarki rozdrobnić w rozdrabniaczu.
2.Na oleju podsmażyć pokrojoną drobno cebulę posypaną cukrem, do cebuli dodać pieczarki, kostkę rosołową i podsmażać z 10 minut na średnim ogniu co jakiś cza mieszając.
3.Wystudzone pieczarki dodać do ryżu, wsypać sól, pieprz ziołowy i czarny, paprykę słodką, natkę pietruszki.
4.Wsypać tartą bułkę, wbić jajka i wszystko dobrze ręką wyrobić.
5.Na gorącym oleju smażyć nie za grube kotlety na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy.
Komentarze