Kotlety rybne

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Moje dzieciaki nie za bardzo przepadają za rybą. Chyba, że jest podana w formie kotletow. Wtedy zjadają chętnie. Jest to dobra forma przemycenia rybki w dietę niejadka.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 płaty miruny lub innej białej ryby, jajko, pół bułki namoczonej w mleku, sól, pieprz, koperek, bułka tarta, olej,

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ryby usunąć skórę, po czym rozdrobnic ją palcami (jak mięso mielone). Dodać jajko, bułkę, z której odsaczamy nadmiar mleka, sól, pieprz, koperek i trochę bułki tartej. Mieszamy.
  • 2. Wyrabiamy kotlety, panierujemy w bułce tartej i wykladamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron.

Porady

Czasami dodaję oprócz przypraw trochę soku z cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy