Moje dzieciaki nie za bardzo przepadają za rybą. Chyba, że jest podana w formie kotletow. Wtedy zjadają chętnie. Jest to dobra forma przemycenia rybki w dietę niejadka.
30 min
Dla 7 osób
Łatwy
Składniki:
3 płaty miruny lub innej białej ryby, jajko, pół bułki namoczonej w mleku, sól, pieprz, koperek, bułka tarta, olej,
1.Z ryby usunąć skórę, po czym rozdrobnic ją palcami (jak mięso mielone). Dodać jajko, bułkę, z której odsaczamy nadmiar mleka, sól, pieprz, koperek i trochę bułki tartej. Mieszamy.
2.Wyrabiamy kotlety, panierujemy w bułce tartej i wykladamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron.
Porady
Czasami dodaję oprócz przypraw trochę soku z cytryny
Komentarze