Kotlety rybno-grzybowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste, a jednocześnie ciekawe połączenie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g filetów rybnych
    300 g odgotowanych grzybów (u mnie borowiki amerykańskie, które bardzo ciemnieją w czasie gotowania, stąd ten kolor)
    40 g kaszy manny
    1 jajko
    sól, pieprz
    sos chili
    otręby do obtoczenia

Kotlety rybno-grzybowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na mniejsze kawałki i razem z grzybami i jajkiem wrzucić do blendera lub robota kuchennego. Zmiksować, dodać mannę i przyprawy, dokładnie wymieszać i formować kotlety, następnie obtaczać je w otrębach i smażyć na złoty kolor z obu stron. Masa nie jest zbyt gęsta, ale po usmażeniu kotlety są zwarte. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy