Kotlety ryżowe

0 (0 ocen)

  • 35 min

Smaczne i tanie danie.

  • 35 min

Składniki:

  • 100 g ryżu
    kostka bulionowa
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 jajko
    bułka tarta

Kotlety ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety ryżowe 1. Ryż gotujemy w kostce bulionowej. Marchew i pietruszkę obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru, soli i masła. Ugotowane warzywa drobno siekamy i dodajemy do ryżu. Następnie wbijamy jajko. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, panierujemy w bułce i smażymy na oleju na zloty kolor. Najlepiej smakują z sosem pomidorowym.

Porady

Masa nie klei się przy formowaniu do rąk jeśli co jakiś czas zwilżymy je wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy