Kotlety ryżowe z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety na słodko brzmią ciekawie, polecam są przepyszne.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 woreczek ryżu białego (15 dag)
    - 1 cukier waniliowy
    - 2 małe jabłka
    - wiórki kokosowe do obtoczenia kotletów

Kotlety ryżowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Do letniego dodajemy cukier i wcześniej starte na tarce jabłka odciśnięte z soku. Z masy formujemy kotlety i obtaczamy je w wiórkach. Wstawiamy je na około 30-40 minut do lodówki aby stężały.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety po kilka minut z każdej strony. Gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy