Kotlety schabowe

0 (0 ocen)

duże, pyszne, soczyste, miękkie

Składniki:

  • plastry schabu
    mleko
    cebula
    sól, pieprz, szczypta czosnku granulowanego
    jajko
    bułka tarta
    smalec

Kotlety schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy schab w plastry. Usuwamy zbędny tłuszcz. Wkładamy do mleka. Ilość mleka ma być zakrywająca mięso. Do schabu z mięsem dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i szczyptę soli. Schładzamy w lodówce 2-3 godziny. Po tym czasie kawałki mięsa odsączamy na ręczniku papierowym. Ubijamy cienkie kotlety przez folię spożywczą. Kotlety doprawiamy solą,
    pieprzem i szczyptą czosnku granulowanego. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na smalcu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy