Kotlety serowo - gryczane z dipem czosnkowym

0 (0 ocen)

Pyszne i szybkie, do tego bardzo lekkie.

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy gryczanej
    200 g białego sera
    2 jajka
    2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego
    1 mała cebula
    2 łyżki otrębów
    słodka papryka
    sól, pieprz

    Dip:
    jogurt naturalny
    czosnek
    sól, pieprz

Kotlety serowo - gryczane z dipem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, osączamy i mieszamy z serem, posiekaną cebulą, jajkami i siemieniem. Doprawiamy do smaku.
  • 2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy formujemy kotlety i kolejno obtaczamy je w otrębach wymieszanych z papryką. Następnie układamy je na blaszce. Pieczemy ok. 35 minut .
  • 3. Jogurt łączymy z przeciśniętym czosnkiem i doprawiamy solą oraz pieprzem.
    Podajemy z kotletami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy