Kotlety sojowe w occie

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smakuje i wygląda jak ryba. Nikt nie może rozpoznać co to jest, ale wszyscy się zajadają, zarówno podczas imprez rodzinnych jak i przy grillowaniu.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kotlety sojowe: 1 opakowanie
    - rosołki: 6 sztuk
    - jajka (surowe): 2 sztuki
    - bułka tarta (do panierki): 1 szklanka
    - cebula: 1 sztuka
    - koncentrat pomdorowy (mały): 2 łyżki
    - ocet: 0.5 szklanki
    - sól,: 1 szczypta
    - czosnek (wyciśnięte ząbki): 2 ząbki
    - woda: 4 litry
    - liść laurowy,ziele angielskie: 1 szczypta
    - oleju roślinnego: 0.5 szklanki

Kotlety sojowe w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2l wody plus 3 rosołki zagotować (można dosolić). Kotlety sojowe namoczyć w powstałym bulionie (nie gotować). Po ok 45 min odcedzić, panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na oleju.
  • 2. Zalewa:
    2l wody plus 3 rosołki, ziele angielskie, liść laurowy, cebula, wyciśnięty czosnek, koncentrat pomidorowy gotować ok 10 min, następnie dodać ocet. Zalewę lekko przestudzić. Kotlety ułożyć w słoiku i zalać ciepłą zalewą. pozostawić do następnego dnia. SMACZNEGO!!!

Komentarze

Podobne przepisy