Kotlety sojowo-twarogowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Kotlety z soi polecam wegetarianom, ponieważ z powodzeniem mogą zastąpić dania mięsne.

  • 50 min

Składniki:

  • ● op. granulatu sojowego
    ● kostka półtłustego twarogu
    ● 1/2 op. mrożonego szpinaku
    ● 1/2 szkl. bułki tartej
    ● jajko
    ● cebula
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● 1/2 szkl. płatków kukurydzianych
    ● przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka, czosnek
    ● olej do smażenia

Kotlety sojowo-twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Granulat przygotowujemy
    według
    przepisu na opakowaniu.
    Studzimy.
  • 2. Szpinak rozmrażamy.
    Płatki rozkruszamy.
    Cebulę
    obieramy, kroimy
    w kostkę i szklimy
    na oleju. Granulat mieszamy ze szpinakiem, rozdrobnionym
    twarogiem, jajkiem,
    cebulą, bułką tartą, płatkami
    i mąką. Doprawiamy.
  • 3. Formujemy kotlety i smażymy
    na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy