Kotlety w musztardzie

0 (0 ocen)

Mój sposób na niedzielny, rodzinny obiad

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    3 łyżeczki musztardy
    3 łyżki miodu
    sok z 1 pomarańczy
    3 gałązki tymianku
    sól i pieprz
    3 łyżki groszku zielonego
    1 łyżka rodzynek
    450 ml bulionu drobiowego
    200 g pomidorków koktajlowych
    1/2 pęczka pietruszki
    300 g kaszy kuskus
    3 dymki
    1 łyżka oleju + do smażenia

Kotlety w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tymianek posiekaj. W miseczce połącz ze sobą sok z pomarańczy, miód i musztardę.
    Kotlety delikatnie rozbij, oprósz solą,pieprzem i tymiankiem. Kotlety przełóż do marynaty na ok. 30 minut.
    Kaszę zalej bulionem,dodaj 1 łyżkę oleju. Przykryj i odstaw na ok. 5 minut.
    Dymki i pietruszkę posiekaj.
    Pomidorki pokrój w ćwiartki,czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki
  • 2. Na patelni podsmaż razem dymki i czosnek,następnie dodaj pomidory,groszek i rodzynki. Wymieszaj i smaż przez chwilę.
    Do warzyw dodaj kaszę kuskus i pietruszkę. Dopraw solą i pieprzem.
    Kotlety usmaż z obu stron i podawaj z kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy