Kotlety w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tymianek posiekaj. W miseczce połącz ze sobą sok z pomarańczy, miód i musztardę.
Kotlety delikatnie rozbij, oprósz solą,pieprzem i tymiankiem. Kotlety przełóż do marynaty na ok. 30 minut.
Kaszę zalej bulionem,dodaj 1 łyżkę oleju. Przykryj i odstaw na ok. 5 minut.
Dymki i pietruszkę posiekaj.
Pomidorki pokrój w ćwiartki,czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki
2.Na patelni podsmaż razem dymki i czosnek,następnie dodaj pomidory,groszek i rodzynki. Wymieszaj i smaż przez chwilę.
Do warzyw dodaj kaszę kuskus i pietruszkę. Dopraw solą i pieprzem.
Kotlety usmaż z obu stron i podawaj z kaszą.
Komentarze