Kotlety w trójskładnikowej panierce

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Inna odmiana kotletów schabowych.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    1 jajko
    4 łyżki mąki
    5 łyżek zmielonych orzechów włoskich
    5 łyżek zmielonych biszkoptów
    5 łyżek zmielonych suszonych borowików
    pieprz
    sól

Kotlety w trójskładnikowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety umyć, osuszyć, rozbić i każdy oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na 1 h. Zmielone orzechy, biszkopty oraz suszone borowiki wymieszać razem, a jajko roztrzepać. Kotlety obtaczać w mące, następnie panierować w roztrzepanym jajku, a na koniec w przygotowanej trzyskładnikowej mieszance i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy