Zapraszam na smaczne, warzywne kotlety. Pyszne są jako obiad z ziemniakami i surówką albo na kanapce. Kotlety z bobu są proste do wykonania i tanie. Polecam
2 godz.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1/2 kg bobu
1 jajko
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
2-3 łyżki bułki tartej
olej do smażenia
Kotlety z bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bób gotujemy do miękkości w wodzie. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. Jeszcze ciepły bób obieramy z łusek i przekładamy do miski i blendujemy. Następnie dodajemy jajko, przyprawy i bułkę tartą. Wyrabiamy razem masę warzywną i formujemy 4 spore kotlety. Rozgrzewamy patelnię z olejem i smażymy na niej kotlety z bobu na złoto. Smacznego
Komentarze