KOTLETY z czerwonej FASOLI

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sycące, smaczne, dostarczające białka kotlety z fasoli .
Super alternatywa dla zwykłego mielonego.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 1 szkl. ugotowanej fasoli lub z puszki- odsączonej
    * 1 jajko
    * 1/2 papryki czerwonej
    * 1 ząbek czosnku
    * 1 cebula
    * 3 łyżki płatków owsianych
    * 3 łyżki mąki
    * po 1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki
    * sól
    * pieprz
    * olej

Kotlety z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zmiksować na gładką masę. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor.Paprykę, pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć prze praskę. Wymieszać razem. Dodać jajko, mąkę i płatki. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Formować kotleciki o średniej wielkości i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Porady

Gdyby masa była za rzadka można dodać trochę bułki tartej, lub ugotowany ryż , ziemniaki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy